יום שלישי, 29 במאי 2018

ליטוש מרצפות


איך מבצעים ליטוש מרצפות?

פעולת ליטוש מסודרת יכולה לגרום להחלקה מדויקת של פני שטח וסוגים שונים של מרצפות. אנשי מקצוע קוראים לפעולה הזו ליטוש מרצפות, פוליש או הברקה קריסטלית. מבחינה טכנית, הפעולה עצמה מכנית לחלוטין אלא אם יש ביקוש ספציפי לשימוש בחומרי איכול או בלייזר. השימוש בחומרי איכול מיועד בעיקר למרצפות שספגו פגיעה מתמשכת של כימיקלים, בעוד השימוש בלייזר יכול להתאים גם לבתים פרטיים ולדירות אך הוא יקר יותר בהשוואה לשיטה המכנית של ליטוש מרצפות.

ליטוש מרצפות בשיטה המכנית יכול להתבצע עם מכונה וסקוץ' ברייט, עם הליך מגנזיום או עם חומר אקרילי. השימוש במכונה וסקוץ' ברייט נפוץ בשירותי פוליש ווקס, בעוד הליך המגנזיום מזוהה עם שירותי פוליש קריסטלי. לשם השוואה, בפוליש אקרילי מבצעים תהליך שבו מצפים את הרצפה עם חומר אנטי סטטי ועמיד בפני שריטות, מכות, חבלות, מפגעים ועוד.


טיפים לבחירת שיטת פוליש

אי אפשר לצפות מלקוחות הקצה להיות בקיאים בהבדלים בין שירותי ליטוש מרצפות. כתוצאה מכך, הפתרון הכי טוב שעל הפרק הוא לבחור שיטת פוליש אחר לאחר שמתייעצים עם אנשי מקצוע. רצוי לערב את אנשי המקצוע בשלבים מוקדמים של בחירת שיטת העבודה ולדרוש אחריות על התוצאות. במקביל, ניתן לאסוף המלצות מלקוחות שכבר השתמשו בשירותי פוליש ולוודא שהן עולות בקנה אחד עם הצרכים החדשים.

עוד טיפ חשוב הוא לוודא ששיטת הפוליש הנבחרת מתאימה לסוג הריצוף. אין אפשרות לבצע ליטוש מרצפות בלי לבחון את ההשפעה של חומרי הניקיון על סוגים שונים של מרצפות, על קרמיקה או על חומרים אחרים שבהם משתמשים על מנת לייצר פתרונות ריצוף מתקדמים. התאמה בין סוג השיטה לאופי החומרים תייעל את הפוליש ותעלה את איכות התוצאה הסופית.

יום שלישי, 15 במאי 2018

סקר סיכונים


סקר סיכונים הוא מרכיב חשוב בהיערכות לחירום של גופים הפועלים במבנים, כמו מפעלים וחברות בנייה למשל, כאשר לו שתי מטרות עיקריות- זיהוי הסיכונים הטמונים במבנה לאור השימוש בו והתשתיות שבו והגדרת דרכי התמודדות, מניעה ומזעור של אותם סיכונים.

מי חייב לערוך סקר סיכונים?

סקר סיכונים הוא דבר חובה לכל אחד אשר מנהל או מפעיל מבנים כחלק מהליך ההכנה לחירום והיערכות למצבי קיצון, בין אם חירום שנוצר על ידי אדם או טבע (רעידת אדמה לדוגמא). ישנם תקנות וחוקים שונים אשר מטרתם להגדיר את האופן בו גופים שונים צריכים להיערך לחירום, למשל, תקנות המגדירות את תיק המפעל של מפעלים המחזיקים חומרים מסוכנים וזאת על מנת לייצר סטנדרט.

מהי חשיבות סקר סיכונים?

סקר הסיכונים הוא מרכיב קריטי ומרכזי בהיערכות לחירום של גופים רלוונטיים. כל גוף הפועל במבנה כלשהו חייב להחזיק בתיק בטיחות, כאשר סקר הסיכונים מהווה הבסיס לתיק הבטיחות המדובר. היערכות לחירום היא חשובה מאד ובייחוד כאשר אנו מדברים על סביבה רוויה באנשים, כמו מבנים בהם עובדים או מתקיימים אנשים ביום יום. ללא סקר הסיכונים, סכנות ממשיות עשויות להיחבא מעיניי המפעילים או המנהלים ולקרות בפועל מבלי משים לב או היערכות מוקדמת.

במי ניתן להיעזר לעריכת סקר סיכונים?

כיום נוכל למצוא חברות חיצוניות רבות אשר עוזרות לגופים עצמאיים לערוך סקר סיכונים בצורה הטובה והאיכותית ביותר, תוך היצמדות לתקנים המוגדרים בחוק ובשירותי הכבאות וההצלה בישראל. חברות אלה מאוישות באנשי מקצוע, אשר כל עיסוקם הוא זיהוי סיכונים ולכן הם מומחים בכך ומכירים את החומר בצורה טובה ומדויקת. היתרון בהיעזרות בחברה חיצונית לשם ביצוע סקר הסיכונים הוא כמובן הרמה המקצועית הגבוהה, כמו גם היעילות והמהירות.