סקר סיכונים הוא מרכיב חשוב בהיערכות לחירום של גופים הפועלים במבנים,
כמו מפעלים וחברות בנייה למשל, כאשר לו שתי מטרות עיקריות- זיהוי הסיכונים הטמונים
במבנה לאור השימוש בו והתשתיות שבו והגדרת דרכי התמודדות, מניעה ומזעור של אותם
סיכונים.
מי חייב לערוך סקר סיכונים?
סקר סיכונים הוא דבר חובה לכל אחד אשר מנהל או מפעיל מבנים כחלק מהליך ההכנה לחירום והיערכות למצבי קיצון, בין אם חירום שנוצר על ידי אדם או טבע (רעידת אדמה לדוגמא). ישנם תקנות וחוקים שונים אשר מטרתם להגדיר את האופן בו גופים שונים צריכים להיערך לחירום, למשל, תקנות המגדירות את תיק המפעל של מפעלים המחזיקים חומרים מסוכנים וזאת על מנת לייצר סטנדרט.
מהי חשיבות סקר סיכונים?
סקר הסיכונים הוא מרכיב קריטי ומרכזי בהיערכות לחירום של גופים רלוונטיים. כל גוף הפועל במבנה כלשהו חייב להחזיק בתיק בטיחות, כאשר סקר הסיכונים מהווה הבסיס לתיק הבטיחות המדובר. היערכות לחירום היא חשובה מאד ובייחוד כאשר אנו מדברים על סביבה רוויה באנשים, כמו מבנים בהם עובדים או מתקיימים אנשים ביום יום. ללא סקר הסיכונים, סכנות ממשיות עשויות להיחבא מעיניי המפעילים או המנהלים ולקרות בפועל מבלי משים לב או היערכות מוקדמת.
במי ניתן להיעזר לעריכת סקר סיכונים?
כיום נוכל למצוא חברות חיצוניות רבות אשר עוזרות לגופים עצמאיים לערוך סקר סיכונים בצורה הטובה והאיכותית ביותר, תוך היצמדות לתקנים המוגדרים בחוק ובשירותי הכבאות וההצלה בישראל. חברות אלה מאוישות באנשי מקצוע, אשר כל עיסוקם הוא זיהוי סיכונים ולכן הם מומחים בכך ומכירים את החומר בצורה טובה ומדויקת. היתרון בהיעזרות בחברה חיצונית לשם ביצוע סקר הסיכונים הוא כמובן הרמה המקצועית הגבוהה, כמו גם היעילות והמהירות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה