יום שישי, 11 בנובמבר 2016

עו"ד המכון הרפואי



מתי צריך לגשת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא הסמכות הרפואית של משרד הרישוי ותפקידו לבצע בדיקות כשירות רפואית לנהגים על פי המלצות שונות. אדם אשר זומן או הופנה לבדיקה במכון הרפואי מחויב להגיע לבדיקה שנקבעה לו, כי אחרת רישיונו עלול להישלל. במקרים בהם נשלל הרישיון עקב אי התייצבות לבדיקה או מסיבה שאינה נראית מוצדקת, ניתן להגיש ערר לועדת הערעורים של המכון הרפואי. ברוב המקרים, מומלץ לשכור עורך דין אשר מתמחה בענייני המכון הרפואי, מאחר ועו"ד המכון הרפואי מכיר טוב יותר את אופן ההתנהלות של המכון ושל הועדה ויוכל לסייע בניסוח הערר.

מדוע צריך להיעזר בעורך דין בהתנהלות מול המכון הרפואי?
ראשית, חשוב לציין שלא בכל פניה למכון הרפואי יש צורך בעו"ד המכון הרפואי לרוב מזמן לבדיקות שאליהם צריך להתייצב, ולאחר הבדיקות ייתכן מאוד כי הרישיון יישאר בידיכם. רק במצבים בהם נשלל הרישיון וישנה תחושה שנגרם לכם עוול או במצבים בהם הבעיה הרפואית אינה חמורה כפי שהמכון החליט, ניתן להגיש ערר ורצוי להיעזר בעורך דין. עו"ד המכון הרפואי מכיר את תהליכי הועדות ומהם המצבים בהם יש צורך להגיש ערר ובאילו מצבים לא כדאי להגיש ערר. בנוסף, במקרה של הגשת ערר ניתן ורצוי להיעזר בעו"ד לכתיבת ונימוק הערר בצורה מקצועית. כמו כן, עורך הדין יוכל לזרז תהליכים רבים עקב היכרותו המקיפה עם המערכת ובכך להביא להחזרת הרישיון במהרה.

פניה לעורך דין יכולה לחסוך זמן רב
המכון הרפואי אינו שונה מבחינה בירוקרטית מכל מוסד ממשלתי אחר, זמן עיבוד הבקשות הינו ארוך ביותר ומורכב מאוד, ולכן עו"ד המכון הרפואי יכול לסייע רבות בקיצור תהליכים. העסקת עו"ד אמנם עולה כסף, אבל היא חוסכת זמן רב ומייעלת את התהליכים, ולכן שווה את המחיר. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה